Kirándulás a Magyar Nemzeti Bankba

Dátum: 2013-02-10 14:46:46   •   Posted by: laggmester   •   Category: 9. osztály

image

Március 12.-én az egész 9./A meglátogatta a Magyar Nemzeti Bank interaktív látogató részét. Aki akart aznap reggel még bemehetett egy kis reggeli foci edzésre a Bélával. A foci után az egész osztály az Arany János utcai metró megállóban gyülekezett. Onnan együtt elsétáltunk a látogató központig. Még a látogató központ előtt csináltunk egy közös osztály képet. Aztán bementünk és mindenki berakta a táskáját egy meglehetően érdekes számzáras szekrénybe. Majd ezek után mindenki bevonult az interaktív látogató terembe, ahol egy kedves nő mindenkivel nyomtatott egy rézérmét aminek egyik oldalán a MNB logója található a másikon pedig egy raj

Read More

Főzés

Dátum: 2013-02-10 14:42:55   •   Posted by: laggmester   •   Category: 9. osztály

image

Március 13-én volt a Puskás Tivadar Távközlési Technikumban megrendezve a főzési verseny. A 9/A osztály első közt volt ott, és így lefoglaltuk a legkényelmesebb helyet magunknak. Persze előtte elkellet söprögetni, gereblyézni, de ezzel gyorsan végeztünk. Az osztály együttes döntésére gulyáslevest készítettünk.

Az osztályból 5 gyerek maradhatott ott a bográcsnál, a többieknek el kellet menni Bánk Bánt- nézni. Az 5 gyerek közt meg volt osztva a munka, és hogy ki mit hoz. A zöldségek mindegyikét megpucoltuk otthon, kivéve a krumplit, mert azt helyben is volt időnk megcsinálni. Kolozsvári Imre tanár úr és Béla segített nekünk

Read More

Iskolánkban járt Káel Csaba világhírű filmrendező, MÜPA igazgatója!

Dátum: 2013-02-10 14:39:27   •   Posted by: laggmester   •   Category: 9. osztály

image

Káel Csaba látogatását megelőző énekórán, alapos ismeretekre tehettünk szert, általa rendezett Bánk bán című operafilmről. Rácz Rita tanárnő kiválasztott embereket, akik egy hét múlva kérdéseket tehettek fel a rendezőúrnak. Ezért a megtisztelő feladatért nagy harc folyt az osztályban, mert mindenki szeretett volna személyesen kérdezni a rendezőúrtól, és természetesen a beígért ének ötös is ott lebegett a szemünk előtt.

Elérkezett a nagy nap (március 13.), a reggeli gyülekezőnél megjelent a tanárnő, kis papírlapokkal a kezében, amin a rendezőúrhoz írt kérdések voltak. A kiválasztott öt ember, gyors memorizálás ut

Read More

Mi is tettünk a főváros tisztaságáért

Dátum: 2013-02-10 14:34:05   •   Posted by: laggmester   •   Category: 9. osztály

image

A szünet előtti utolsó napon (2012. 03. 31.) megrendezett „Rajtad is múljon” rendezvényen, mi is részt vettünk. A rendezvényt egy, a szervezők által elmondott köszönet kinyilvánító beszéddel kezdődött. Amint, az a beszédből kiderült nem ez volt az első ilyen rendezvény. A lelkesítő beszéd után, elosztották a csoportokat, nekünk a levélgyűjtés jutott. Kaptunk egy mellényt, majd gereblye a kézbe és már indulhatott is a munka.

Els

Read More

A Budapesti Műszaki Egyetem fizika előadása

Dátum: 2013-02-10 14:16:55   •   Posted by: laggmester   •   Category: 9. osztály

image

2012. január 24-én, kedden a Puskás Tivadar Távközlési Technikum néhány osztálya a Budapesti Műszaki Egyetem F29-es előadójába ment egy mindenki számára ingyen megtekinthető fizikai kísérleteket bemutató előadásra.

Amikor megérkeztünk, az első szinten találtunk helyet, a mi osztályunk, a 9.A kettő vagy három padsort foglalt el a középső oszlopban. Pár perccel az elhelyezkedésünk után annyira tele lett az első szint, hogy a felettünk lévő nézőtérre is küldtek fel embereket, hogy le tudjanak ülni. Szerintem az egyetemi tanári karból senki sem számított ennyi résztvevőre.

Az előadás délu

Read More

Page 1 of 2 «12 »