Ének előadás 2012 Budakalász

Dátum: 2013-02-10 14:50:23   •   Posted by: laggmester   •  Category: 10

A tavalyi tanévben egy ének epocha kimaradt, így azt idén Budakalászon pótoltuk. Az előadás hossza körülbelül 2 óra volt.

Ez egy főpróba volt, vagyis a rendező bármikor megszakíthatja az előadást és ha valamit meg kellene változtatni, akkor azt megteszi. Mindenki először leült a nézőtért hátulsó részére, de aztán megkértek minket, hogy üljünk előrébb.

Legelőször kisgyerekek jöttek be és énekeltek, ők ezután sokáig nem vettek részt az előadás menetelében, a végén volt még egy rész, ahol ők is szerepeltek. A többi részben zeneiskolai tanulók és tanárok énekeltek. Rácz Rita tanárnő is részt vett az előadásban, aki tavaly az ének órákat tartotta nekünk és a 9. B osztálynak.

Az előadott részletek között kisfilmeket láthattunk, mely a zeneiskola tanulóiról szóltak. Meg lettek kérdezve több dologról is. Például, hogy választották azt az iskolát, illetve hogy mi a kedvenc daluk. Volt, aki muzikális család tagja ként jelentkezett, illetve aki már másodikos korában elkezdett énekléssel foglalkozni, de csak nyolcadikos korában jött rá, hogy komolyabban is szeretne ezzel foglalkozni, de nem tudja, hogy igazán mivel szeretne foglalkozni.

Többféle jelenet is ábrázolva volt dalos formában. Volt jelenet, ahol Mozartot, az édesapját és egy Bárónőt játszottak el. Először a díva énekelt,azután a Mozartot és a Dívát alakító énekes elhagyta a színpadot és a Mozart apját alakító színész énekelt. Volt szerelmi jelenet, ahol egy étteremben vallott szerelmet egy fiú egy lánynak, de az elutasította. Volt börtönös előadás több színésszel, melyben Rácz Rita tanárnő is részt vett. Ennek érdekes szövege volt, több trágár szót is tartalmazott. Minden börtönben ülő nő elmondta, hogy milyen módon került be a börtönbe. Más jelenetnél bemutatásra került a "nő" aki bármilyen, aki előadta a szeretetet, a gyűlöletet, a kettő keverékét, a közömbösséget, hazudást és még pár viselkedési formát vagy érzést. Volt jelenet ahol két szám is elő lett adva, ez a Chicago bárról szolt. Volt olyan kép az előadás végénél, ahol két felnőtt és a kiskorú gyerekek. Rongyos ruhában voltak, kinézetre a reménytelenséget mutatták.

A végén hosszú taps volt, ami 4-5percig eltartott, de egyes részek végén is meg lettek tapsolva az előadók, aki tényleg jók voltak.

Ismeretlen szerző tollából