Szalagavató

Dátum: 2013-12-15 21:33:02   •   Posted by: toma3757   •  Category: 11

2013. november 30-án  a 12. b, a 12. a és az 13. e osztályok szalagozója volt a T-Com Székházában. Az osztályok a szokás szerint tánccal, műsorral készültek, mi a 11. évfolyam pedig ennek megvalósításában segédkeztünk.

            Az én feladatom volt, hogy a műsor előtt, 15 órától 17 óráig az előre lefoglalt ülőhelyeket tartsam figyelem alatt, hogy ne foglalják el mások. Ebben a feladatban Papp László „kolléga” segítségét kaptam. Én már hamarabb, 14 órakor ott voltam, mert a kollégista végzősökkel együtt mentem, és nekik is akkorra kellett ott lenniük. Az előző műszak tagjai már várták, hogy hazamehessenek, az ő dolguk a pakolás, és az öltözőkre vigyázás volt. Amikor elkezdődött a műszakom, leültünk Lacival, és figyeltük a székeket. Ez a szakasz viszonylag eseménytelenül telt, néhány osztály, vagy külön programban szereplő még elpróbálta a műsorát utoljára, miközben a felelősök a hangot és a videó-eszközöket állították be.

        A műsor maga 17 órakor kezdődött, és az első program maga a szalagozás volt. Minden osztály külön kivonult az osztályfőnökével, mindegyik más formátumban beállt, és az osztályfőnök kiosztotta a szalagokat. Közben az igazgató úr felolvasta a neveket, néha egy-két vicces gondolatot is hozzáfűzve. Ez után egy társastánc fellépés következett, ahol két páros latin társastáncot mutatott be. A koreográfia szépen begyakorolt volt, és látszott, hogy a fellépők profi, valószínűleg versenytáncosok voltak. A következő műsort két 13.e osztályos tanuló mutatta be, ők egy néptánc koreográfiát tanultak meg. Itt is bőven látszott a rengeteg munka. Szépen, az adott táncfajtához megfelelő ruhákban voltak, és igen igényes produkció volt. Utánuk következett a 12.a osztálytánca. Ez egy 70-80-as évek divatából átvett twist tánc volt, a fellépők kockás ingben táncoltak, a végén még napszemüveg is előkerült mindenkinél. Szépen összerakott koreográfia volt. A következő a 12.b osztály fellépése volt, akik egy Michael Jackson zenékből készített összeállításra táncoltak egy igen tetszetős koreográfiát. Volt benne a híres moon walkból egy pár részlet, egy kis robotikus tánc, és még minden, ami ebbe a stílusba illik. Két fellépő külön is előadott egy darabot, ők ezt a formát láthatóan régebb óta tanulták. A ruhájuk egyik oldalt teljesen fekete, a másik oldalt teljesen fehér volt, ami miatt érdekes alakzatokat adott ki a csoport. Őket a 13.e követte, akiknek egy nagyon hosszú, igen színes előadásuk volt, minden féle zenei stílust felvonultattak. Sajnos ennél a résznél rengetegen felálltak a közönségből, és mivel mi hátul voltunk, nem sokat láttunk. Az osztálytáncok közben a 4/5 év alatt készült képekből, videókból emlékvideókat láthattunk a különböző osztályoktól.

      A táncok után még egy számomra igen meglepő műsor következett, amikor a tanári kar női részének legtöbbje egy kán-kánnal lepte meg a közönséget. Az előadást hatalmas tapsvihar zárta. Mikor ennek is vége lett, a táncok ismétlése következett közkívánatra, majd mindenki ment az after-partykra. 

 

Írta: Hajnal Imre