Talentum hét – 2. nap

Dátum: 2015-03-12 22:43:56   •   Posted by: toma3757   •  Category: 1

A 2015-ös Puskásos Talentum hét keddi napján is a többihez hasonlóan rendhagyó programok várták a tanulókat.

Reggel a székek levitele után Härtlein Károly „Brutális Fizika” című előadása kezdődött. Az előadásban különböző látványos és hangos kísérleteket mutatott be a folyékony nitrogén és száraz jég tulajdonságait kihasználva. Volt palackrakéta, lufi törés, palackkal való deszkatörés, és még sok más.

A fizika kísérletek után következett a „Ki mit tud?”, a Puskás tehetségkutató műsora. Az öt tagból álló zsűrit régi diákok vagy az iskolához másképp kapcsolódó emberek alkották. Köztük volt Szabó Ricsi és Grátz Márk is. A műsorban minden féle produkció megtalálható volt. A zsűri által legjobban pontozottak között volt egy duó, – egy gitáros és egy énekes – akik egy Nirvana számot adtak elő, egy másik hasonló páros a Kispál és a Borz nevű együttes egyik dalát adta elő. A fellépők között látható volt egy kilencedikes együttes is, akik két saját dallal készültek, akik a korukhoz képest, és tekintve, hogy december óta játszanak együtt, nagyon jól szerepeltek, sajátos stílust mutattak be. A kevésbé jól értékelt előadók egyike volt a Tatjana-páros, a 12.A osztály paródiát előadó duója. Egyikük, Márk, orosz nyelvtudását is bemutatva mondta el Tatjana levelét az Anyegin-ből, társa, Dominik pedig fordította magyarra. A nézők és a zsűri számára érthetetlen okból Márk táncolni kezdett versmondás közben, mondván, hogy ez a paródia része. Az előadások között volt még egy nagyon ügyes jojó művész is, egy bűvész, sok tánckoreográfia, és egy magyar kórházakat kiparodizáló előadás is. Az eseményt Farkas Dávid énekkel zárta, egy híres Frank Sinatra dalt adott elő meglepően jó hanggal.

            A produkciók után az SZÉTV felkészítőn résztvevők még az iskolában maradtak egy rövid eligazításra, a többiek pedig hazamehettek.

Írta:
Hajnal Imre